Ministarstvo dalo saglasnost da Dnevni boravak „Puž“ može da radi

SMEDEREVSKA PALANKA, 13. oktobar – Ministar za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, na poziv predsednika opštine Nikole Vučena, posetio je danas Smederevsku Palanku kako bi razgovarali o ponovnom uspostavlјanju rada Dnevnog boravka za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju „Puž“, koji je privremeno zatvoren zbog epidemije korona virusa.

Ministar Đorđević rekao je da problem privremenog zatvaranja ovog Dnevnog boravka mora da se reši u što kraćem roku, jer je njegovo funkcionisanje veoma značajno i u vreme epidemije, kako zbog samih korisnika, tako i zbog roditelјa.

„Na osnovu preporuke Kriznog štaba Ministarstvo će dati odobrenje da od sutra ova ustanova počne sa radom. Ono što je bitno jeste da uslovima pandemije, boravak korisnika bude kraći nego inače i organizovan u manjim grupama, kao i da se poštuju sve ostale zaštitne mere, kako bi se sačuvalo zdravlјe korisnika“, rekao je Đorđević.

„Ministar Đorđević dao nam je jasne savete i klјuč za rešavanje ovog problema i na tome mu zaista dugujemo veliku zahvalnost“, izjavio je Vučen.

Prilikom posete Smederevskoj Palanci Đorđević je razgovarao sa investitorima korejske fabrike „Kjungšin Kejbl“ kojima je rekao da mogu da računaju na podršku u oblastima koje su u nadležnosti Ministarstva.

„Pre svega pružićemo adekvatnu pomoć kada je reč o planu mera zaštite zaposlenih i bezbednosti na radu, jer će ova fabrika početi sa pripremnim radom do kraja ove godine i u planu ima da zaposli oko hilјadu radnika iz ovog kraja“, rekao je ministar Đorđević.

Foto i video: Ministarstvo za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja

Skorašnji članci

error: Content is protected !!